ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Natalie dras till kriminella: "Skulle aldrig vara ihop med en svensson"

Joel Linde · 4 Nov 2015
Uppdaterad 4 Nov 2015
Natalie är med i kvällens avsnitt av "Nya efterlyst", som sänds klockan 21:00 i TV8.

Natalie är med i kvällens avsnitt av "Nya efterlyst", som sänds klockan 21:00 i TV8. Foto: Nya efterlyst


Dels är det trygghetskänslan hon får, och så vet de hur en tjej ska behandlas, menar Natalie, som endast dejtar kriminella män. – De kan ta för sig och oftast är de väldigt charmiga, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

I kvällens avsnitt av ”Nya efterlyst” berättar Natalie om varför hon dras till kriminella män. Hon säger att hon själv är uppvuxen i en sådan miljö och att hon har en annan förståelse för kriminella, men det är inte allt.

Enligt henne saknar många andra män kunskap om hur de ska behandla en tjej.

– Jag skulle nog aldrig kunna vara ihop med en vanlig ”svensson” på grund utav deras sätt att vara bara. Det som har lockat mig när det gäller kriminella är att de kan ta för sig och de är framåt och de räds inte att göra saker, och oftast är de väldigt charmiga och vet hur man ska behandla en tjej, till skillnad från många andra, vanliga killar, säger hon till ”Nya efterlyst”.

►LÄS MER: Sofie, 20, om sitt sexmissbruk: ”Gick hem med människor jag inte kände”

Trygghetskänslan är en annan del som lockar henne. Med sin kriminella pojkvän vid sin sida slipper hon utstå spydiga kommentarer och andras blickar, upplever hon.

– Och skulle det hända någonting så finns det ju någon som är där som beskyddar en och tar tag i det. Så det ger ju en trygghetskänsla, absolut.

Det finns ingen forskning kring varför vissa kvinnor dras till kriminella män, men journalisten Jenny Palm har intervjuat flera kvinnor som stämmer in på den bilden. Hennes erfarenhet säger att det främst är en sak som lockar många av dem.

– En stark drivkraft som de här tjejerna pratar om är sex. De tycker att de som sitter inne är machomän, och sexualitet är traditionellt kopplat till den rollen: ”Männen ute på gatan är beigea, PK och de är föräldralediga, men killarna på kåken är riktiga män”, säger hon.

►LÄS MER: Hellen, 52, dödade en man hon gick hem med: "Det var hans eller mitt liv"

– Jag trodde att det var något slags moderskänsla, att man ville ta om hand och hjälpa in på den rätta vägen, och det finns element av det också, men inte alls så påtagligt som jag trodde.

Däremot är det ingen av hennes intervjupersoner som har reflekterat över eventuella risker eller faror med att ingå i förhållande med kriminella män.

– Man vill inte se den realistiska bilden, man vill ha den bild man själv har målat upp, säger hon.

Och Natalie erkänner att det finns nackdelar med den typen av killar hon gillar att dejta. Även om hennes upplevda trygghet är högre, så är säkerheten lägre.

– Det är ju ostabilt på ett sätt. Man vet aldrig vad som ska hända, man vet aldrig om de kommer hem. Det är psykiskt påfrestande och det är jobbigt i längden att behöva leva så.

►LÄS MER: Alla killar som ringer era mammor på helgen – det här är till er

"Nya efterlyst" sänds i kväll, onsdag, klockan 21:00 i TV8.

klar

Artikellänk är kopierad

Joel Linde
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro