ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nätbutik kan ha blåst tusentals i julhandeln

Johan Mårtensson Bornudd · 18 Dec 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: Klara Leo


klar

Artikellänk är kopierad

Tusentals svenskar kan ha blivit lurade på sina julklappar. Nätbutiken Kameraexperten har inte levererat några varor som beställts under december – och nu har ägarna gått under jorden.Kameraexperten har länge haft goda omdömen på prisjämförelsesajten Pricerunner. Tidigare sålde företaget enbart kameror, men inför julhandeln i december började man att erbjuda tv:s, mobiler och datorer – sedan dess har inga varor levererats. Anmälningarna till polisen har strömmat in och en förundersökning har inletts– Vi har fått in ett 70-tal anmälningar bara till oss och jag vet att det är många fler i andra distrikt, säger Jan Granqvist, chef för bedrägeriroteln på Norrortspolisen.Kameraexperten beskriver sig på hemsidan som ett familjeföretag med Skandinaviens bästa priser. Metros granskning visar dock att en av företagets två styrelseledamöter tidigare är dömd för häleri, vålds- och narkotikabrott. Företaget hyr en postbox sedan november. Metro har förgäves försökt att nå Kameraexperten.

"Nu har jag inga klappar till släkten"

Efter att ha jämfört priser på Pricerunner hittade 23-åriga Jenny Andersson från Ängelholm den perfekta julklappsshoppingen på nätbutiken Kameraexperten.Trodde hon.  Nästan tre veckor efter Jenny Anderssons betalade tusenlappar har hon varken fått varorna eller hört något från företaget, som hon i går polisanmälde.– Julklappskassan har rykt, och jag står utan klappar till släkt och vänner. Det är jättetråkigt.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson Bornudd
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro