ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nätet allt viktigare i polisens utredningar

Metro · 19 Aug 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Bildsök på Google.se.

Bildsök på Google.se.


klar

Artikellänk är kopierad

Informationen spreds blixtsnabbt på nätet när Therese Johansson Rojo blivit mördad. Nu ska polisen bli bättre på att använda nätet i brottsutredningar.Nätet är allt oftare en plats när människor, främst ungdomar, sprider information och pratar av sig när ett brott har begåtts. Ett tydligt exemplet på detta är mordet på Therese Johansson Rojo som mördades i Stureby i södra Stockholm strax före skolavslutningen. På sociala nätverk som Facebook och Bilddagboken.se finns bilder på både offer och misstänkta och massor av information mellan de ungdomar som kände dem.

Nu ska polisen bli bättre på att dra nytta av detta i sina utredningar.

– Ofta är ungdomarna bättre än oss i att ha koll, ett vittne eller en målsägare kan säga ”jag har sett honom på internet, det är den killen”, säger Ulrika Lundström Karlsson, spaningsbefäl på ungdoms roteln i Göteborg till Dagens Nyheter.

Framför allt är det bilder från nätet som kan vara till nytta för polisen. Om någon till exempel förnekar all koppling till en person, kanske det finns bildbevis på nätet, där de figurerar på samma bild.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro