ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Näthataren glömde bort att vara anonym – se hans hyllade svar

Aron Andersson · 17 Jan 2015
Uppdaterad 17 Jan 2017

Foto: TT / Montage


klar

Artikellänk är kopierad

På nätet är det lätt att vara hatisk utan att röja sin identitet. Men ett nättroll glömde sig och skickade ett privat-sms, utan att dölja sitt nummer.

Operasångaren Rickard Söderberg är van vid påhopp. Det sker dagligen, men den här gången kom sms:et direkt till hans mobil:

”Fuck you bögjävel!!!”

Kommentaren är grov, men ännu mer anmärkningsvärt är att personen som skickade textmeddelandet glömde bort att mobilnumret är fullt synligt för mottagaren.

Och Rickard Söderberg hade inga problem med att svara.

”Ja kanske det. Är du snygg?”

Men han fick inget svar och fortsatte därför:

”Hallå?”

Nättrollet verkade inte tycka det var så kul att få svar på sitt påhopp, och var fortsatt tyst, men Rickard Söderberg gav sig inte:

”Alltså, jag har hysteriskt schema, så ska det bli nåt Fuck får vi boka tid. Men har ju ditt nummer nu… Ju. Puss”

Hela konversationen, som slutar där, valde Rickard Söderberg sedan att lägga ut på Twitter och Facebook, där den genast gjorde succé. På de båda sociala nätverken har den delats och hyllats hundratals gånger.

Till Metro säger operasångaren att han på sätt och vis blev glad av meddelandet.

– Jag tänkte att det var väldigt, väldigt roligt. Jag får sånt här varje dag, men det är väldigt sällan som det inte är anonyma kommentarer. 99,9 procent ger sig inte till känna, och det hade förmodligen inte den här personen heller tänkt göra.

Hur tänkte du när du svarade?

– Jag funderade på vad som skulle göra den här personen mest nervös och stressad. Det händer ju inte om jag svarar ”Fuck you” tillbaka utan om jag svarar med lite humor istället. Och det blev väldigt tyst. Jag funderar på om jag ska skicka ett sms till i dag.

Rickard Söderberg säger att han inte kommer gå vidare med ärendet och att kommentarer som denna är vardag för honom.

– Jag går upp varje morgon, tar en kaffe och raderar kommentarer på Instagram, Twitter, min hemsida och så där. Såpass hård är världen i dag och såpass hårda är människor som gömmer sig bakom en anonymitet på internet. Det är jättesorgligt, men det är bättre att de skriver till mig som har uppbackning runt omkring mig än att de skriver till någon ung, kanske nyutkommen, som lever i en miljö under förtryck som gör att de inte vågar säga ifrån.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro