ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Näthatarna attackerade hans 17-åriga dotter – då såg han till att de fick sparken

Alva Forsberg Fierro · 4 Mar 2015
Uppdaterad 17 Jan 2017
Curt Schilling hängde ut sin dotter Gabriellas näthatare och fick en av dem avskedad från sitt jobb. 

Curt Schilling hängde ut sin dotter Gabriellas näthatare och fick en av dem avskedad från sitt jobb.  Foto: Getty Images


Den amerikanske baseball-legendaren Curt Schilling tröttnade på att nättroll gav sig på hans 17-åriga dotter – och gick själv till angrepp mot hatarna. – Vad de har gjort kan förfölja dem resten av livet, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Med sitt agerande hoppas Schilling att fler uppmärksammar och motverkar påhopp, mot framför allt unga tjejer, på nätet.
Med sitt agerande hoppas Schilling att fler uppmärksammar och motverkar påhopp, mot framför allt unga tjejer, på nätet.Foto: All Over Press

Curt Schilling är inte bara en baseball-legend, han är även en pappa som står upp för sina barn. När ett gäng nättroll gick till attack mot hans minderåriga dotter såg han rött och högg tillbaka.

– Som pappa är mitt jobb att älska och försvara mina barn, säger han till New York Daily News.

Allt började med att pappan skrev ett Twitter-inlägg där han gratulerade sin dotter Gabriella till att ha kommit in på college. Därefter började hatkommentarerna att trilla in.

En av dem löd: ”Jag kommer att göra din dotters trosor lika röda som din socka”.  Anspelningen låg på att pappans forna klubb heter Boston Red Sox .

Efter att ha sett kommentarerna från de okända männen brast det för Schilling .

– Min första tanke var: ”Ditt jävla svin, jag kommer att döda dig”, säger han till New York Daily News .

För att uppmärksamma angreppen skrev han ett blogginlägg där han hängde ut trollen och såg till att anmäla alla hatiska kommentarer som dök upp. Enligt honom själv, ska hans agerande ha lett till att nio personer fick sparken eller blev avstängda från sina skolor.

En av männen som han lyckades spåra upp och få avskedad, visade sig vara en biljettförsäljare för New York Yankees .

– Min dotter är 17 år. Hon är minderårig och de här männen är vuxna. Vad de har gjort kan få dem stämplade som sexbrottslingar vilket kan förfölja dem resten av livet, säger han och fortsätter.

– Jag har sagt många dumma saker under min skoltid som jag ångrar, men om jag någonsin varit i närheten av att säga något i den stilen, skulle min pappa ha kommit upp ur sin grav och dödat mig, säger han.

Han får medhåll av Jason Zillo , som är Yankees kommunikationschef.

– Det finns ingen plats för sånt här och Yankees har noll tolerans för denna typ av beteende, säger han.

Näthataren glömde bort att vara anonym

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro