ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nationalisters poäng sjönk som en sten

Tobias Sahlén · 7 Apr 2014
Uppdaterad 7 Apr 2014

Italienska nationalister skulle gummibåtssegla mellan Italien och Tunisien för att bevisa hur "lätt" det är för flyktingar att ta sig över Medelhavet. Då sjönk deras flotte.

klar

Artikellänk är kopierad

Tusentals människor drunknar varje år i sina försök att ta sig till Europa. Representanter för nationalistpartiet Lega Nord ville göra en poäng av att det är en lätt resa, men sjönk på vägen. På bilden Lega Nord-politikern Matteo Salvini under en valkampanj.
Tusentals människor drunknar varje år i sina försök att ta sig till Europa. Representanter för nationalistpartiet Lega Nord ville göra en poäng av att det är en lätt resa, men sjönk på vägen. På bilden Lega Nord-politikern Matteo Salvini under en valkampanj.Foto: AP Photo/Francesco Malavolta/Max De Santis/All Over Press

UPPDATERING, kl 10.30 den 7 april. Denna nyhet har senare visat sig vara fejkad. Här skriver vi om hur vi svalde denna bluffnyhet, och hur vi ska arbeta för att undvika sådana misstag i framtiden. 

Sju italienska aktivister från nationalistiska partiet Lega Nord tog sig till södra Italien och begav sig i väg i sin gummiflotte, där de hade hissat partiets flagga. Det rapporterar den maltesiska tidningen The Independent.

I höjd med Malta tog flottens motor dock eld. De sju kunde släcka elden men när det var dags att skjuta i väg nödraketen så sköt någon raketen åt fel håll och gjorde hål på gummibåten. Båten sjönk med flagga och allt och de sju hamnade i vattnet.

Någon fick dock få i väg en andra nödraket och de sju kunde till sist bli räddade utav den den maltesiska flottan.

Så resultatet av de sjus försök att bevisa något blev, i stället för evig ära, unisont hån i italienska medier, inklusive i Lega Nords egen tidning. De är också tvugna att punga ut med pengar för räddningsaktionen.

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Sahlén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro