ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nätpedofiler i fokus efter Alexandra”

Jonas Andersson · 18 Apr 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

NÄTET I dag klockan 11 meddelas hovrättens dom mot ”Alexandramannen” Atheer al Suhairy. Även om målet med al Suhairy, som genom att chatta på internet lockade flickor till träffar där de utsattes för sexuella övergrepp, har fått stor uppmärksamhet i medierna är det svårt att peka på att det specifika fallet har gjort konkreta avtryck i ungdomssajternas säkerhetstänkande. Fredrik Pallin, presschef vid Spray, menar att säkerhetsarbetet utvecklas kontinuerligt. – Händelsen i sig påverkade ingenting, säger han.

Enligt Fredrik Pallin var Spray uppmärksamma på nätpedofiler redan innan ”Alexandramannen” blev känd för allmänheten. – Att folk träffar fel personer på nätet händer, säger Fredrik Pallin.

Han berättar att Spray samarbetar med polisen för att få bukt med problemet och att branschorganisationen Bitos har blivit ett forum för utvecklandet av säkerhetstänkandet. Konkurrenten Lunarstorm rapporterade al Suhairys aktiviteter till Rikskriminalen redan 2002. Karolina Blom, informationsansvarig på Lunarstorm, uppger även hon att säkerhetsarbetet sker kontinuerligt.

– Säkerhetstänkandet utvecklas hela tiden i takt med att vi möter nya problem, säger hon. Även om det inte går att peka på några specifika åtgärder som ”Alexandrafallet” ledde till så gjorde det att nätpedofilerna kom ännu mer i fokus, enligt Karolina Blom.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro