ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nätprostitutionen ökar runt Malmö

Conny Emmelin · 11 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Nätprostitutionen ökar i Malmöområdet. Under 2008 sågs 78 personer annonsera på nätet om sexuella tjänster i och kring Malmö. En ökning med 37 procent mot året innan, visar en rapport från Malmö stad.– Ökningen kan bero på att de rör sig över större områden. De kan vara i Malmö i två veckor och någon annanstans månaden efter, säger Carina Levin, socialrådgivare på Kompetens­center Prostitution Malmö. Verksamhetsberättelsen från Fast – Försäljning av sexuella tjänster, visar att färre nätprostituerade kräver kondom. I en undersökning från 2006 uppgav 45 procent av sexsäljarna i sina annonser att de krävde kondom vid all form av sex. Två år senare var det bara 18 procent. – Det är detta som vi är oroliga för. Att unga sexsäljare och de som precis börjat sälja sex inte skyddar sig och kräver kondom, säger Carina Levin.

Slut för gratisutdelade kondomer

Det blir inga fler kondomer till Malmös potentiella sexköpare. Kondomen ingick i ett informationspaket i en uppsökandeverksamhet av Malmö stad. Men kondomen kritiserades av det ansvariga kommunalrådet. Arbetet har nu utvärderats och prostitutionsenheten har beslutat att sluta dela ut gratis kondomer.    – Jag respekterar beslutet. Jag får hitta nya vägar att nå ut i det uppsökande arbetet, säger Linda Byqvist, socialrådgivare på Kompetens­center Prostitution Malmö.

klar

Artikellänk är kopierad

Conny Emmelin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro