ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nätstorm mot Kenza i antinazisttröja

Emmelie Wallroth · 26 Okt 2014
Uppdaterad 27 Okt 2014

Foto: Instagram


klar

Artikellänk är kopierad

När bloggerskan Kenza Zouiten lade upp en bild på sig själv i en antinazistisk tröja började det storma i kommentarsfältet.

Det var på söndagen som Kenza lade upp en bild på sig själv tillsammans med Calle Sterner, hennes tidigare partner från ”Let’s dance”, på Instagram.

På bilden har Kenza på sig en t-shirt med ett överkryssat hakkors – någonting som möttes med storm. Flera av hennes en miljon följare kritiserade valet av tröjan.

”Ser att hakkorset är överkryssat, fortfarande väldigt osmaklig tröja. Hakkorset är det enda man ser. Förstår inte varför du vill ha något sådant plagg på dig”, skriver en följare.

”Tröjan ger sånna starka känslor så min personliga åsikt är att den passar inte in alls på ett party. Jag tycker man kan lämna vissa saker hemma innanför sin egna dörr”, skriver en annan.

Samtidigt backas hon upp av flera följare.

”Men herregud, hur kan folk bli upprörda över detta? Det är fan ett bevis på att fler behöver ta ställning”, skriver till exempel en person.

Metro har utan resultat sökt Kenza, men i ett inlägg på Instagram svarar hon själv på kritiken och skriver att hon ”som en förebild med en miljon följare bestämt sig för att ta ställning”. 

”Jag hade ingen aning om att en antinazisttröja kunde uppröra så många människor. Jag står för min åsikt, vi är alla lika värda, oavsett vilken hudfärg vi har, vilken religion vi tror eller inte tror på, oavsett vem vi älskar”, skriver bloggerskan. 

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro