ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nattis saknas i Göteborg

Johanna Ohlson · 15 Jun 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

På Barnen hus kan barnen sova över om föräldrarna jobbar natt.– Barnen tycker inte alls att det är konstigt. Vi lägger stor vikt vid att barnen ska känna sig trygga, säger Marita Lindberg, här med Anna Gligoric, Filip Norén och  Vanessa Adam.
På Barnen hus kan barnen sova över om föräldrarna jobbar natt.– Barnen tycker inte alls att det är konstigt. Vi lägger stor vikt vid att barnen ska känna sig trygga, säger Marita Lindberg, här med Anna Gligoric, Filip Norén och  Vanessa Adam.Foto: Christina Blom

SÖMN. Det finns mer än 350 kommunala dagis i Göteborg. Men bara ett nattis.Trots att kön är lång finns inga planer på att öppna fler.

– Kommunen är inte skyldig att ordna barnomsorg på obekväm arbetstid, säger Madeleine Lundstedt, ansvarig för barnomsorgsfrågor på stadskansliet.

Barnens hus i Biskopsgården är Göteborgs enda kommunala nattis. Här har man öppet dygnet runt, alla dagar, förutom en månad på sommaren. Totalt erbjuder man 22 platser. Men behovet är långt större. Värst är det för ensamstående föräldrar.

Men från kommunens sida tycker man att man redan gör tillräckligt.

– Enligt en dom i Regeringsrätten har vi ingen skyldighet att ordna den här typen av omsorg. Ändå har vi ett alternativ som är öppet för alla göteborgare, säger Madeleine Lundstedt.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Ohlson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro