ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nättorpeder ska stoppa pirater

Aron Andersson · 9 Sep 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011

Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Filmbolag ligger bakom cyberattacker mot piratsajter. Särskilda nättorpeder anställs av för att utföra attackerna.Filmindustrin har fått nog av sajter som bryter mot upphovsrätten. För att slippa problemet hyr de in nättorpeder, som kan slå ut sajterna, skriver Sydney Morning Herald.Uppgifterna bekräftas av Girish Kumar, vd för indiska företaget Aiplex Software. Han menar att företaget, på uppdrag av filmbolag, slår ut sådana piratsajter som vägrar gå med på filmbolagens krav.Enligt honom är det bara ett fåtal av sajterna, fem procent, som inte själva rensar bort piratmaterialet.–Vi hittar servern där länkarna till filmerna ligger och skickar en upplysning om upphovsrättsintrång. Om de inte tar bort länkarna skickar vi en påminnelse och ber dem ta bort länkarna igen, säger han till tidningen.Om sajten inte går med på kraven så utför företaget en DoS-attack (Denial of Service), där de överbelastar sajten. Ibland går företaget ännu längre.– Ibland måste vi attackera sajten och förstöra data så att filmen försvinner ur cirkulation, säger Girush Kumar till sajten Daily News & Analysis.

Det här tillvägagångssättet används alltså i Indien med många filmbolag från Bollywood som uppdragsgivare. Men Girish Kumar menar att även Hollywood-bolag nyttjar tjänsterna.– Vi är uppknutna till Fox STAR Studios – Star tv och 20th Century Fox – som hör ihop i Indien, säger han till Sydney Morning Herald.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro