ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nätuppror mot tjejbokklubb

Linnea Holgersson · 7 Feb 2014
Uppdaterad 7 Feb 2014

En förförisk skorpion älskar när killarna kryper efter henne, så skriver bokklubben Girl:it som vänder sig till unga tjejer. Något som har väckt en kommentarstorm på klubbens facebooksida.

klar

Artikellänk är kopierad

Reaktionerna blev starka efter tjejbokklubben Girl:its senaste publicering av horoskop med tillhörande bilder. Stjärntecknet skorpionen framställs som en sensuell kvinna som enligt undertexten ”älskar när killarna kryper efter henne”. På bokklubbens facebooksida har en storm av upprörda kommentarer trillat in. Särskilt uppmärksammades det när Anna Rytterbrant från Hem och hyra tog upp frågan i ett blogginlägg.

En av de som reagerat på kampanjen är Siri Lundström från Hölö Södertälje, som själv är mamma till fyra barn.

–Jag blir mörkrädd när jag ser sådant här. Hur ska man som ett barn kunna stå emot grupptrycket som media förmedlar när vuxna knappt kan det? Det är oerhört ansvarslöst och cyniskt att ge sig på små barn bara för att tjäna pengar, säger hon.

Girl:it har gått ut på sin facebooksida och bett om ursäkt för sin senaste kampanj. Förlagschef Kristin Eriksen Berg skriver i ett inlägg att de skäms och att de ska dra lärdom av sina fel.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Holgersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro