ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Naturismen i USA riskerar att dö ut

Metro.se · 14 Maj 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

I USA finns det runt 50 000 nudister, men återväxten är dålig. Nio av tio medlemmar är över 35 och medelåldern ligger runt 55 år, enligt CNN.

– Jag tror folk tror att vi är hippies allihop, säger Laura Groezinger, 22, som har vuxit ut bland naturister på Solar Recreation Lounge till CNN. Hon tror också att folk har en föreställning om att det handlar om att leva ut sexuella lustar, i stället för att bara trivas med att vara nakna tillsammans.

Landets naturistklubbar försöker nu trygga återväxten genom att införa unga nudistambassadörer och kraftigt reducerade medlemsavgifter för fol i 20–30-årsåldern.

– Vi vill inte att stället ska bli ett ålderdomshem, säger Gordon Adams, medlemshandläggare på Solair Recreation League, ett nudistläger i Connecticut.

Som ett led i föryngringskampanjen bjöd Solair Recreation Lounge nyligen in studenter från hela New England för att pröva på livet i full frihet. Bara ett fåtal studenter dök upp, men trots det finns planer på att bjuda in studenter igen.

– Jag hoppas att unga människor nås av budskapet att "hey det är okej", här är ett ställe som är väldigt accepterande. Till skillnad från andra ställen tittar folk dig faktiskt i ögonen när de talar till dig, säger Robyn Maguire, 27 år ung nudist från Connecticut.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro.se
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro