ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nätverket som leder till jobbet

Kristian Borglund · 10 Nov 2011
Uppdaterad 10 Nov 2011
Lars Ingeslev jobbar på det professionella nätverket Linkedins nya svenska kontor.

Lars Ingeslev jobbar på det professionella nätverket Linkedins nya svenska kontor. Foto: Pär Hugosson


Nu finns Linkedin också på svenska.

klar

Artikellänk är kopierad

Linkedin är världens största professionella nätverk online.  I går lanserades sajten på svenska, och siktet är inställt på att förändra spelreglerna för rekrytering.  Lars Ingeslev, en av de först anställda på Linkedins nya kontor i Sverige, driver gärna på denna förändring.

Lars Ingeslevs uppdrag omfattar att få de svenska arbetsgivarna att successivt styra över sin rekrytering till karriärnätverket. – Nästan alla jag träffar är själva medlemmar, det är lite kul. Mötena börjar nästan alltid med en diskussion om deras egna erfarenheter, säger han. Det har blivit lite av ett måste att ha en profil på Linkedin numera, enligt rekryterare och karriärcoacher som Metro regelbundet återkommer till. ”Social rekrytering” – jobb som förmedla via kontakter snarare än genom den traditionella jobbannonsen – tar över allt mer. Själv hade exempelvis Lars Ingeslev inga planer på att sluta på sitt tidigare jobb, men hans cv, i form av Linkedin, låg ute, det var lätt att hitta honom och se i vilket sammanhang han rör sig, och en dag låg ett meddelande från en rekryterare i inboxen. 95 procent är ”öppna för förslag” om en okänd rekryterare tar kontakt med ett relevant jobberbjudande, enligt Linkedins egen statistik, bara 18 procent letar aktivt efter nytt. – Jag var en passiv kandidat och kände mig redo. En skillnad mot Facebook, förutom att det upplevs som mindre socialt – är att dina fotspår syns på andra sätt. Till exempel att du kan se vem som varit inne på din profil. – Det är det första jag gör på morgonen, ser vem som har besökt min sida, säger Lars Ingeslev.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristian Borglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro