ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Navibot Silencio – dammsugaren som går sin egen väg

Aron Andersson · 16 Aug 2011
Uppdaterad 16 Aug 2011
Lite häftigare blir det med en robotkompis hemma, men den här dammsugaren behöver bli ännu bättre.

Lite häftigare blir det med en robotkompis hemma, men den här dammsugaren behöver bli ännu bättre. Foto: Klara Leo


Skaffa en egen robotvän i hemmet. Men dammsugaren Navibot Silencio är ännu en bit ifrån noggrann med dammtussarna.

klar

Artikellänk är kopierad

Nu är inte jag någon expert på städning, tro mig. Men jag är ganska säker på att det mest effektiva sättet att ge sig an ett dammigt golv inte är att gå fram och tillbaka i sina egna fotspår.

Robotdammsugaren Navibot Silencio håller inte med. Åtminstone till en början korsar den min matta i samma spår – fram och tillbaka. Den tar sedan en vända mot skivhyllan och likt en sköldpadda som tuggar i sig ett salladsblad försöker den äta upp vinylskivorna som jag slarvigt nog lämnat på golvet.

Efter att utan framgång ha juckat mot min soffa ett tag vänder den slutligen helt om och försöker bestiga en förgreningsdosa. Jag funderar förfärat på att anmäla den för elektroniskt ofredande. Den somnar sedan in med en djup suck.

Att själv slippa dammsuga kan låta som en drömtillvaro, men än så länge är de automatiska alternativen inte tillräckligt noggranna. De sopar inget under mattan, men kan ju heller inte lyfta på den och kika efter.

Men Navibot är inte helt utan ljuspunkter: fjärrkontroll, automatisk laddning, tidsprogram, för att nämna några.

Fyra saker vi gillar med Navibot Silencio

1 Tyst – Navibot Silenco gör sitt namn rättvisa och det är ett nöje att få slippa det öronbedövande tjut som min vanliga dammsugare ger ifrån sig. Dessutom behöver jag inte ens vara i samma rum som roboten.

2. Kamera – 30 bilder per sekund gör att Navibot Silencio lär sig hur rummet ser ut och skapar en karta över den mest effektiva städrutten. Detta fungerar först efter några vändor i lägenheten.3. Virtuellt staket – Hindra din robotvän från att kasta sig ut för en trappavsats eller balkongen genom att sätta upp ett virtuellt staket. Med en virtuell guide kan roboten dessutom städa ett rum i taget.

4. Stilren – När Naviboft smyger sig fram över golvet och viftar med sina små sidoborstar är det trots allt en rätt behaglig syn. Den gör inte mycket väsen av sig, vare sig ljudmässigt eller visuellt.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro