ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nazist blir invald i kommunfullmäktige – via SD

Karolina Skoglund · 23 Sep 2014
Uppdaterad 23 Sep 2014

Nazisten Per Öberg kommer, via Sverigedemokraterna, få en plats i kommunfullmäktige i Ludvika. När Metro når honom vill han inte prata med oss. "Ni är ett svenskfientligt medium", säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Pär Öberg.
Pär Öberg.Foto: Nordfront.

Per Öberg, medlem i Svenska Motståndsrörelsen (SMR), har blivit invald i kommunfullmäktige i Ludvika. Sverigedemokraterna får sju mandat i fullmäktige – och Öberg står som nummer sju på personvalslistan. – Jag har varit inne i politiken i många, många år. Men vad gäller det här tänker jag inte kommentera det för fulmedia, som Metro är.

På vilket sätt är vi fulmedia? – Ni är ett svenskfientligt medium. Det är bara att titta på vad ni skriver om. Ni vill oss inte väl.

Benny Rosgren, kontaktperson på Sverigedemokraterna i Ludvika, tar avstånd från Per Öberg. ​– Vi vill inte ha någonting med honom att göra. Han är inte med i partiet och har skrivit upp sig själv som kandidat. Får vi inte bort honom på något sätt får han sitta för själv, säger han.

Svenska Motståndsrörelsen är, enligt Expo, en nazistisk organisation som bildades 1997. Ledningen för SMR har, enligt Expo, uppmanat sina anhängare att beväpna sig. Det har medfört att flera aktivister dömts för brott mot vapenlagen och brott mot knivlagen.

På Per Öbergs twitter syns SMR:s logga och han presenterar sig själv med texten ”Kämpar för ett fritt Norden!”

►LÄS MER: Kupp ger nazister SD-mandat

►LISA MAGNUSSON: samtidigt marscherar nazister på gatorna

►LÄS MER: Förre polischefen: Nazisterna borde inte fått demonstrera

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro