ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nazister åtalas för intern uppgörelse

Daniel Olsson · 7 Apr 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Den skickliga organisatören gick över från en ­nazist­organisation till en annan. Då beslöt hans före detta kamrater sig för att råna honom i hans hem.I dag väcks åtal mot de sex medlemmar i den nazistiska organisationen Nordiska förbundet som suttit häktade för inblandning i rånet i Munkedal den 8 feb­ru­ari.

Flera av de åtalade är ledande medlemmar i organisationen och de ska ha varit på jakt efter ett kundregister till norra Europas största vit makt-bolag, som befarades hamna i orätta händer i och med organisatörens avhopp. En av dem som kommer att åtalas i dag är den 30-årige Linköpingsbo som är vit makt-bolagets formelle ägare. Ytterligare en framträdande person i Nordiska förbundet är anhållen i sin frånvaro och kan ha lämnat landet.– Det finns inga lagliga möjligheter att hålla kvar sex personer i häkte medan vi letar efter den sjunde. Det får bli en parallell rättegång, säger chefsåklagare Niklas Sannerholm som leder utredningen.

Enligt honom har alla varit på platsen och varit lika delaktiga i själva rånet.Flera medger att de var med på platsen för rånet men nekar till att ha gjort något brottsligt. Åtminstone en av de häktade uppger att de var tvungna att handla som de gjorde för att förhindra att flera oskyldiga skulle drabbas.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro