ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nazisterna planerade att smälta städer från rymden

Elina Bratt Lejring · 4 Apr 2013
Uppdaterad 4 Apr 2013
Nazisterna planerade att smälta städer från rymden Med hjälp av en gigantisk spegel skulle tyskarna koncentrera solens strålar till en punkt och bränna sönder fienders städer.

Nazisterna planerade att smälta städer från rymden Med hjälp av en gigantisk spegel skulle tyskarna koncentrera solens strålar till en punkt och bränna sönder fienders städer. Foto: Skärmdump från dailymail.co.uk


Med hjälp av en jättelik solkanon planerade nazisterna att smälta städer och koka hav. Kanonen skulle bestå av en milslång spegel ute i rymden.

klar

Artikellänk är kopierad

En för länge sedan bortglömd artikel i Life magazine från 1945 avslöjar hur tyska vetenskapsmän hade planer på att bygga en "solkanon" för att smälta städer. Kanonen skulle bestå av en jättelik spegel i rymden som kunde koncentrera solens strålar till en specifik punkt på jorden. Den skulle vara en mil lång och få sin kraft från solens strålar. 

På samma sätt som man kan tända eld med hjälp av ett förstoringsglas skulle den gigantiska spegeln fokusera solens strålar till en punkt. På så vis var tanken att tyskarna skulle kunna  smälta fienders städer med hjälp av solens strålar. 

Spegeln skulle enligt Daily Mail kosta tre miljoner tyska mark och ta över 15 år att tillverka. Grundsyftet med att bygga den skulle vara att förse jorden med solsken vid önskade tillfällen. Den skulle även innehålla en rymdstation med en trädgård och solkraftsdrivna elgeneratorer. Mannen bakom projektet var raketforskaren Hermann Obeth.

klar

Artikellänk är kopierad

Elina Bratt Lejring
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro