ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nederländernas goda matkultur

Tidningen Res · 1 Jan 2012
Uppdaterad 4 Jan 2012
Herman den Blijker på krogen De Engel i Rotterdam har blick för smakrikt kött.

Herman den Blijker på krogen De Engel i Rotterdam har blick för smakrikt kött. Foto: Bruno Ehrs


105 stjärnor i Guide Michelin får magen att kurra på alla matälskare. Men Nederländerna har många alternativ till lyxmat och gourmetkrogar. RES Dag Hermelin och Bruno Ehrs utforskar Europas eget vattenland, där såväl fast mark som lättsaltad fetsill är dyrbara naturresurser.

klar

Artikellänk är kopierad

Holländsk nysill är en värdig konkurrent till god sashimi.
Holländsk nysill är en värdig konkurrent till god sashimi.Foto: Bruno Ehrs
Det mesta i Amsterdam finns på bekvämt cykelavstånd.
Det mesta i Amsterdam finns på bekvämt cykelavstånd.Foto: Bruno Ehrs
I Terschelling växer tranbären vilt.
I Terschelling växer tranbären vilt.Foto: Bruno Ehrs
Asien Glories i Rotterdam.
Asien Glories i Rotterdam.Foto: Bruno Ehrs
Trapphuset till k-märkta Lloyd Hotel.
Trapphuset till k-märkta Lloyd Hotel.Foto: Bruno Ehrs
En sjumannasäng väntar kompisgänget på Lloyd Hotel.
En sjumannasäng väntar kompisgänget på Lloyd Hotel.Foto: Bruno Ehrs
klar

Artikellänk är kopierad

Tidningen Res
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro