ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Neil Young: Jag slutar med droger och alkohol

Stefan Wikström · 20 Sep 2012
Uppdaterad 20 Sep 2012

Foto: Robin Hood/AP Photo


klar

Artikellänk är kopierad

Han har rökt marijuana som andra rökt cigaretter. Varit berusad till och från i flera decennium. Nu har Neil Young lagt både drogerna och alkoholen på hyllan, berättar han i en intervju med New York Times. 

– Jag gjorde det i 40 år. Nu vill jag se hur det är att inte göra det. Det är bara ett annat perspektiv, säger han i intervjun.

Få har haft en sådan lång karriär som Neil Young. Den 12 november fyller han 67 år. Redan 1972 slog han igenom med skivan Harvest. 

Nästa vecka kommer hans självbiografi Waging Heavy Peace, en bok han lovade att aldrig skriva.

– Jag tror inte jag kommer ha möjlighet att förevigt främst vara en musiker. Fysiskt börjar det redan ta ut sin rätt, säger han.

I boken avslöjar han att han efter samråd med sin läkare bestämde sig för att vara nykter och hålla sig borta från droger under hela arbetet med boken. Men det var inte alltid lätt:

"Ju nyktrare jag är, desto mer alert är jag, och desto svårare har jag att känna igen mig själv", skriver han i boken.

Nykterheten verkar dock inte ha avspeglat sig i Youngs musik. Hans senaste album Psychedelic Pill flera, flummiga jam-sessioner och låten Driftin' Back som är 28 minuter lång, skriver The Guardian. 

klar

Artikellänk är kopierad

Stefan Wikström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro