ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nej, jag skulle aldrig kunna ta en människas liv”

Fredrik Beckman · 25 Sep 2012
Uppdaterad 25 Sep 2012
Abdi Aziz Mahamud säger till Metro att han gärna gjort narr av Lars Vilks, men  inte planerat att döda honom.

Abdi Aziz Mahamud säger till Metro att han gärna gjort narr av Lars Vilks, men  inte planerat att döda honom. Foto: Christina Blom


Abdi Aziz Mahamud hade inte planerat att döda Lars Vilks på Konstbiennalen vid Röda Sten. I går friades han och två kamrater av hovrätten från anklagelserna. – Kanske jag hade hällt kycklingbuljong på honom eller kastat en paj.

klar

Artikellänk är kopierad

I går friades Abdi Aziz Mahamud och två kamrater till honom av hovrätten i Göteborg. Därmed gör hovrätten samma bedömning som tingsrätten tidigare gjort – det kan inte bevisas att de planerade att döda Lars Vilks när de besökte konstbiennalen vid Röda Sten i Göteborg.

– Det känns som en lättnad och skönt. Det har varit turbulent och rättegången i hovrätten väckte många gamla känslor igen, säger Abdi Aziz.

Precis som tingsrätten skrev i sin dom anser hovrätten att de tre männen har planerat någonting och att de har önskat få tag i Lars Vilks vid biennalen.

– Jag förstår att man kan tycka så. Vi är unga praktiserande muslimer. Men säkerhetspolisen har haft övervakning på oss, beslagtagit våra datorer, föreningens dator, där jag är verksam. De har inte hittat något som visar att vi varit på Lars Vilks blogg, säger Abdi Aziz.

Det var på bloggen Lars Vilks hade skrivit att han tänkte besöka konstbiennalen.

Men om du hade träffat honom? Vad hade du gjort?

– Kanske ville hälla kycklingbuljong över honom, gjort narr av honom, kastat en paj på honom. Det hade vi med oss i matsäcken. Visst, det hade vi kanske gjort om vi hade träffat honom.

– Han har gjort narr av mig genom sina bilder, och jag skulle kunna gör det med honom. Men att döda honom? Nej, jag skulle aldrig kunna ta en människas liv. Jag har en dotter, jag vet vilken känsla och lycka det är över ett liv. Hans mamma och pappa känner säkert också så. Jag skulle aldrig kunna ta livet av honom.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Beckman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro