ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nej, Proseccon håller inte på att ta slut

Malin Hansson · 18 Apr 2016
Uppdaterad 18 Apr 2016
För den proseccofrälsta är risken liten att proseccon tar slut i sommar. 

För den proseccofrälsta är risken liten att proseccon tar slut i sommar.  Foto: Alamy


Sommaren klarar sig från både proseccobrist och höjda proseccopriser, enligt en av de största proseccoleverantörerna. Det bubblar på” säger vinleverantören Björn Wittmark.

klar

Artikellänk är kopierad

Det Italienska bubblet Prosecco är populärare än någonsin. Nu säger Brittiska experter att proseccobubblan riskerar att spricka – med dyrare priser och bristande utbud, skriver brittiska Mirror.

Men är du orolig för dina bubbliga sommardagar så kan du andas ut, här i Sverige verkar bubblan vara intakt. För Giertz Vinimport, företaget som står för Sveriges bäst säljande flaskvin, ekologiska Prosecco Pizzolato har Proseccotrenden varit märkbar i flera år. Och det bubblar på, som ägaren Björn Wittmark säger. 

– Prosecco har blivit allt mer populärt de senaste åren och har ökat minst 20 - 30 procent under året. Det man tror är snarare att priserna kommer att gå upp i långa loppet, men det beror också vem man köper ifrån.  Många köper så mycket i taget och man har en långsiktig kontrakt och då blir det mindre priskänsligt , säger Björn Wittmark.

Så ska man räkna med dyrare Prosecco i sommar?

– Nej det tror jag verkligen inte. Från vårt håll kommer inga förändringar i alla fall. Kanske tar vinet slut hos vissa producenter, men då har vi leverantörer ofta köpt upp ett lager redan. Sedan har man sedan en tid tillbaka också ökat området där man kan skörda druvor och kalla det för Prosecco, så man kan skörda mer.

Inte heller på Systembolaget har någon information om att det skulle bli någon skillnad vad gäller Proseccon till sommaren.

– Vi har inte fått några uppgifter om att vi kommer att få slut Prosecco i våra butiker.

Leverantören skulle berätta tidigt om de inte skulle kunna leverera eller andra förändringar och något sådant har vi inte hört, säger pressekreterare Elina Yli-Torvi.

Så det verkar inte vara några bekymmer för Proseccon här hemma i alla fall – än så länge.

►LÄS MER:  NASA:s varning: Här är hotet mot ditt vin

►LÄS MER:  Tungmetaller sprutas på ekovinerna

klar

Artikellänk är kopierad

Malin Hansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro