ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nej, tidningspapper funkar inte – så här putsar du fönstren bäst

Niklas Wennergren · 16 Apr 2017
Uppdaterad 24 Apr 2018
Är det flyttstädning på gång eller vill du bara maxa solinsläppet på vårkanten? Städexperten Marléne Eriksson delar med sig av sina bästa tips – men tidningspapper får kalla handen.

Är det flyttstädning på gång eller vill du bara maxa solinsläppet på vårkanten? Städexperten Marléne Eriksson delar med sig av sina bästa tips – men tidningspapper får kalla handen. Foto: Montage/IBL


"Nejnejnej", säger städexperten Marléne Eriksson om det gamla knepet. Här är hennes bästa tips för rena fönster.

klar

Artikellänk är kopierad

Visst är det skönt att vårsolen äntligen börjar titta fram. Men… den avslöjar ju skoningslöst de smutsiga fönsterrutorna. Om du vill maxa solinsläppet är det bara att plocka fram städprylarna. Frågan är: Hur gör man egentligen för bästa resultat? Metro frågade en expert.

– Det är enkelt. En skrapa och en trasa. Det är allt du behöver. Och diskmedel och vatten, säger Marléne Eriksson, vd på städföretaget Fejax och känd från både TV4:s ”Rent hus” och SVT:s ”Sveriges städmästare”.

Många tycker att det är lite krångligt med fönsterputsning. Marléne Eriksson däremot säger ”inga problem”.

– Dra uppifrån och ned bara och se till att hela rutan är blöt. Och i kanterna använder du en trasa och torkar rent.

– Det är bra om man kan använda en linneduk så att det inte luddar av sig, det gör ju en bomullstrasa, säger Marléne Eriksson.

Städexperterna Marléne Eriksson och Marie-Louise Danielsson-Tham ledde SVT:s ”Sveriges städmästare”.
Städexperterna Marléne Eriksson och Marie-Louise Danielsson-Tham ledde SVT:s ”Sveriges städmästare”.Foto: Janerik Henriksson/TT

Ett knep man ofta hör talas om är att använda tidningspapper till att torka av rutorna med. Men det avfärdar Marléne Eriksson helt.

– Nejnejnej, det går inte, säger Marléne Eriksson och förklarar:

– Förr i tiden hade man väldigt mycket bly i pappret som gjorde det lättare att torka men det finns inte i dag.

Hur ofta behöver man rengöra fönstren då?

– Vår och höst. Det räcker. Om man inte bor vid en väldigt trafikerad gata då kanske man behöver göra det oftare, säger Marléne Eriksson.

klar

Artikellänk är kopierad

Niklas Wennergren
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro