ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nej till tusenmetersgräns för postlådan

Stockholm TT · 31 Jan 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Hennes företrädare Ulrica Messing håller inte med. Hon tycker att det är rimligt att alla vet att det bara är en kilometers avstånd, vilket Post-och telestyrelsen (PTS) föreslagit.

Messing gav PTS i uppdrag att kartlägga hur långt folk i glesbygden har till sin brevlåda. Utredningen visade att 97 procent har den närmare än 500 meter. Men 6 500 personer har längre än 1 000 meter. -De finns runt om i vårt land, i Småland, Dalarna, Västerbotten, Uppland och Norrbotten. Ett antal har sju- åtta kilometer till postlådan och de har ofta inte heller bredbandsuppkoppling. Det gör det dubbelt eländigt, sade Messing i en interpellationsdebatt med Torstensson i riksdagen på fredagen. Att införa en maxgräns skulle enligt PTS kosta cirka 39 miljoner kronor. -Eftersom det berör ett fåtal hushåll och företagare är det inte dyrt. Men för de enskilda är det otroligt viktigt, sade Messing. Men Åsa Torstensson tror inte att en lagstiftning skulle fungera. -Låt oss inte falla för frestelsen att införa en lagstiftning som är så hårt reglerad att alla får tusen meter. Eftersom jag bor på landsbygden så vet jag vilken service som efterfrågas, sade hon. I stället vill hon Posten ska föra samtal med de boende.

Men Messing anser att Torstensson har för stor tilltro till att det går att komma överens. -Verkligheten visar något annat. Man har försökt komma överens i åratal men man har inte gjort det, sade hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro