ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nekades köpa väska – var "för dyr"

Jenny Sköld · 9 Aug 2013
Uppdaterad 10 Aug 2013
Nekades köpa väska – var "för dyr"

Nekades köpa väska – var "för dyr"


Oprah Winfrey fick en "Pretty Woman-upplevelse" när hon ville titta på en exklusiv väska i en butik i Schweiz.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var för att besöka Tina Turners bröllop som Oprah Winfrey besökte Zürich i Schweiz nyligen. Ett butiksbiträde ilyxaffären Trois Pomme boutique vid den exklusiva shoppinggatan Bahnhofstrasse vägrade då att plocka fram en nyinkommen 300 000 kronorsväska.

En gång till bad Oprah att få titta på väskan, men butiksbiträdet insisterade, berättar Oprah för Entertainment Tonight. 

– Åh, jag vill inte såra dina känslor, sa hon. Jag svarade att 'Du har förmodligen rätt, jag har inte råd'. Och så jag gick ut ur affären. 

Med tanke på att Oprah Winfrey tjänade motsvarande 533 miljoner kronor bara under förra året kan händelsen ses som en rolig anekdot – om det inte vore för den rasistiska mentalitet som anas bakom det schweiziska butiksbiträdets agerande. 

– Jag kunde ha gjort en scen och kastat fram mitt kreditkort, men varför skulle jag? Men uppenbarligen… rasism förekommer fortfarande. Naturligtvis gör det det, säger tv-stjärnan till Entertainment Tonight. 

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro