ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Neko Case älskar Sverige

Joel Finnström · 8 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Jason Creps

Neko Case älskar svensk natur, mat – och saltlakrits. Och nu ger hon ett glädjebesked till sina svenska fans:– Jag kommer hit i augusti, säger hon.Neko Case kör sin solokarriär parallellt med sin medverkan i det kanadensiska rockbandet New Pornographers. Mycket tid på turné, således. Men inte ens hennes släkt eller vänner i hemlandet USA klagar på det. Speciellt glada blir de, enligt henne, när hon kommer hem med saltlakrits från Sverige. Landet som hon ”alltid vill stanna längre i”.– Och det går inte att få en dålig måltid. Ni svenskar är fruktansvärt bra kockar.

Kommande plattan har ett tornadotema.– Jag gillar vetenskap och jag gillar natur, säger hon.

Apropå natur – vad är grejen med dig och djur?– Djuren får mig att känna mig trygg. Jag har en massa känslor för dem, eftersom att jag växte upp med djur.

Hur då?– Jag kommer från en bondefamilj. Och eftersom jag var enda barnet tillbringade jag väldigt mycket tid totalt ensam och där fanns det mycket djur. Så därför känner jag empati för dem.

Föredrar du att hänga med djur i stället för med människor?– Nej, men när jag var barn gjorde jag det. Men nu gillar jag båda lika mycket, haha. Nya skivan ”Middle cyclone” släpps i veckan.

klar

Artikellänk är kopierad

Joel Finnström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro