ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nellie Berntsson börjar blogga på Metromode.se

Josefin Svenberg · 1 Dec 2013
Uppdaterad 2 Dec 2013
Nellie Berntsson börjar blogga på Metromode.se

Nellie Berntsson börjar blogga på Metromode.se


Hon är bara 13 år, men driver redan en av Sveriges allra största bloggar. Med start i dag kan man följa Nellie Berntssons liv som ryttare på elitnivå, förebild för tiotusentals ungdomar – och helt vanlig tonåring – på Metromode.se

klar

Artikellänk är kopierad

Nellie Berntsson är nästan som vilken sjundeklassare som helst. Skillnaden är att när hon bloggar om sitt liv är det en kvarts miljon besökare som läser det, när hon lägger upp en bild på Instagram är det fler än 150 000 personer som ser den.

I dag flyttar Nellie in på Metromode.se:

– Jag kommer nog att skriva lite mer om mode och lägga upp fler modekollage, men  jag kommer inte skriva mindre om hästar, det är ju en livsstilsblogg.

– Det blir nog bara roligare att läsa min blogg nu, den får en ny design och finns på en större portal med många stora bloggar. Det blir lite mer ”wow-känsla” när man går in på bloggen.

Hur är det att vara en förebild för så många unga?

– Det är jättekul! Jag försöker göra någonting bra av det, som att peppa andra eller när jag startade kampanjen #skickavidarenätkärlek. Jag tänker mycket på vad jag skriver och skulle till exempel aldrig skriva ut namnet på en person som har varit taskig mot mig.

Finns det något annat som du aldrig skulle skriva?

– Nej, jag skriver om allt! Att jag är så öppen gör min blogg ganska speciell – och att jag är så ung, så klart. Jag kanske inte skulle skriva om jag hade bråkat med mina föräldrar eller en kompis.

Du började blogga redan som nioåring. Vad tycker din familj om det?

– Jag fick tjata väldigt mycket på mina föräldrar innan jag fick börja blogga. I början hade de tillgång till mitt lösenord och kunde kolla kommentarer, men nu läser de bara bloggen. De tycker att jag är duktig. Jag bestämde ju från dag ett att det inte ska vara blaj-blaj på min blogg.

Du har även hästar och tävlar på elitnivå. Hur hinner du med bloggen?

– Mina rutiner efter skolan är väldigt viktiga. Hästarna tar ungefär tre timmar per dag, och sedan lägger jag tre fyra timmar på bloggen. Men eftersom jag har den i mobilen kan jag uppdatera och svara på kommentarer när som helst. Jag missar inget som en ”vanlig” 13-åring kan göra.

– Jag får negativa kommentarer ibland, men jag skakar av mig det. Jag förstår att folk kan vara avundsjuka.

– Annars är alla läsare jättegulliga. När jag går på stan kommer det hela tiden fram läsare som vill ha autografer och ta kort med mig, och jag blir förvånad varje gång. Jag har nog inte riktigt vant mig.

Vad tycker dina kompisar om all uppståndelse?

– Alltså, man märker ju ganska snabbt vilka som bara vill vara med mig för att få något slags status. Så jag måste välja mina kompisar. ► LÄS BLOGGEN PÅ NELLIEBERNTSSON.METROMODE.SE

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro