ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nelly Furtados nya sida

Angela Cravens · 21 Jun 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

Sångerskan berättar om kärleksryktena, förändringen och musiken

klar

Artikellänk är kopierad

När man ser Nelly Furtado i videon till nya singeln ”Promiscuous girl” kan man inte låta bli att undra om den före detta pojkflickan gett efter totalt för musikindustrins skönhetsideal. Sångerskan själv säger att hon håller på att förlika sig med sina feminina sidor. – Musiken låter ny och förändrad, förmodligen för att jag själv är förändrad som person, säger hon. Sedan hon slog igenom som 20-åring har hon hunnit med att få barn, en dotter som nu är nästan tre år gammal. – Min kropp förändrades under graviditeten och jag tänkte att ”wow, jag gillar att vara kurvig”. Som mamma får man respekt för de feminina egenskaperna. Det blir som en sorts invigning i det kvinnliga. I nya videon är Furtado en cool klubbhoppare som inte skäms för att be föremålet för sin kärlek att visa sina känslor. Beror videons sensualism månne på en ny romans, till exempel med en viss producentguru som hon enligt ryktena har ihop det med? Furtado skrattar fram ett nej till svar. – Timbaland och jag delar en kärlek till musiken, vi har en alldeles särskild sorts energi mellan oss. När vi gör musik tillsammans uppstår en väldigt kraftfull känsla.

HYLLAR PHARRELL I arbetet med skivan har Furtado varit som en storögd tonåring och prövat olika personligheter och stilar. Efter övertalning från producenten Pharrell Williams, som hon kallar ”en ung Stevie Wonder”, upptäckte hon reggaeton, vilket i sin tur ledde till att två spanskspråkiga låtar kom med på albumet. Den kanadensisk-portugisiska sångerskan spelade in skivan dels i Toronto, dels i Timbalands studio i Miami. – Inspelningen var verkligen en ventil för mig, jag gick igenom mycket under den här perioden, säger Furtado. På förra albumet ”Folklore” var Nelly Furtado fortfarande en nyfödd stjärna. I dag har hon hittat sig själv och behöver inte längre söka efter självbekräftelse. – Jag behöver inte längre fundera på vem jag är, för det vet jag nu. Jag är så lycklig att jag kan jobba med det här, och det vill jag fira.

klar

Artikellänk är kopierad

Angela Cravens
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro