ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nelson Mandela hålls vid liv av maskiner

Conny Emmelin · 26 Jun 2013
Uppdaterad 26 Jun 2013

Sydafrikas förre president Nelson Mandela tillstånd är fortfarande kritiskt. Nu hålls han vid liv med hjälp av maskiner, bekräftar flera källor för tidningen The Citizen.

klar

Artikellänk är kopierad

Barack Obama med familj har påbörjat turnén i Afrika. Först ut är Senegal, följt av Tanzania och Sydafrika. Om presidenten ska besöka den sjuke Nelson Mandela är ännu oklart.
Barack Obama med familj har påbörjat turnén i Afrika. Först ut är Senegal, följt av Tanzania och Sydafrika. Om presidenten ska besöka den sjuke Nelson Mandela är ännu oklart.Foto: Scanpix

Enligt en källa har läkarna gett familjen valmöjligheten att avsluta de livsuppehållande åtgärderna som håller Mandela vid liv.

Igår berättade flera tidningar att familjemedlemmar samlats i hans hemby Qunu för att ”diskutera känsliga frågor”.

Nelson Mandela lades in på sjukhus i Pretoria för 18 dagar sedan för en lunginfektion. Det senaste officiella beskedet om Mandels hälsotillstånd kom igår och meddelade att det var ”fortsatt kritiskt”.

Samtidigt är USA:s president Barack Obama på väg till regionen. På onsdagen åkte familjen Obama till Senegal för att sedan besöka Tanzania och Sydafrika.

Enligt anställda på Vita Huset är det upp till Nelson Mandelas anhöriga att avgöra om anti-apartheidkämpen kan ta emot ett besök av presidenten, skriver den sydafrikanska nyhetssajten news24.com.

Fakta: Obama och Mandela

Sydafrikas förre president Nelson Mandela och USA:s president Barack Obama har träffats en gång.

Det var 2005 när Obama var nyvald senator och Nelson Mandela var på besök i USA. De har också talat i telefon med varandra vid flera tillfällen.

Men de har inte setts ansikte mot ansikte sedan Obama valdes till USA:s förste svarte president 2008. (TT-AFP)

klar

Artikellänk är kopierad

Conny Emmelin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro