ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Netanel sprider Facebook i världen

Elisabeth Braw · 16 Jan 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
– Vi letar aktivt efter samarbetspartner överallt, säger Netanel Jacobsson. 

– Vi letar aktivt efter samarbetspartner överallt, säger Netanel Jacobsson.  Foto: Anders Frick


klar

Artikellänk är kopierad

Facebook får 250 000 nya användare om dagen, de flesta av dem utanför USA. Tacka svenske Netanel, 39, för det.När Facebook utsåg sin förste chef för internationell affärsutveckling gick jobbet till Netanel Jacobsson. Den 39-årige Malmösonen leder därmed den populära nätverkssajtens snabbast växande verksamhet.

Numera bor 37 procent av Facebooks medlemmar i USA, medan Europa står för 29 procent, Kanada för 13 procent och resten av världen för 21 procent. Till de mest entusiastiska användarna hör svenskarna. Mellan september 2007 och januari 2008 fördubblades antalet Facebookanvändare i Sverige till 1,1 miljoner.

Därmed ligger Sverige sexa efter USA, Storbritannien, Kanada, Turkiet, Australien och Frankrike.– Det är i Europa som Facebook i dag växer snabbast. Tillväxten sker framför allt i länder där folk är duktiga på engelska, så det finns mycket utrymme för en fortsatt ökning, säger Jacobsson, som har studerat i Lund och har ett förflutet på Sony Ericsson och AOL (America Online).

Därför ska Facebook under Jacobssons ledning under det närmaste halvåret översätta sajten till andra språk, däribland spanska.

För närvarande har Facebook 60 miljoner användare, och antalet fördubblas var sjätte månad. Nyligen öppnade företaget, som i dag har över 400 anställda, ett kontor i London. 

klar

Artikellänk är kopierad

Elisabeth Braw
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro