ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Netflix och Viaplay inte så kul som det låter?

Aron Andersson · 23 Okt 2012
Uppdaterad 23 Okt 2012
Viaplay vs Netflix

Viaplay vs Netflix


klar

Artikellänk är kopierad

ALL heder åt Marcus Hansson på Kritiker.se som gjort ett gediget grävjobb. Han har gjort en genomgång av filmtjänsterna Viaplay och Netflix. Genom att lista senaste årets bio- och dvd-aktuella filmer och undersöka vilka som finns på respektive tjänst har han gett en klar bild av hur tjänsterna egentligen ser ut.

Som sagt, ALL heder åt honom för detta arbete. MEN (ja, det finns ett litet men här bara): resultatet kommer inte som någon STOR överraskning. Det är briljant att vi nu har fått det svart på vitt, men det kräver egentligen inte mer än lite bläddrande i Viaplay- och Netflix-katalogerna innan man kan dra samma slutsats.

Där finns i princip inga nya filmer alls.

Jag efterfrågade förra veckan ett verkligt Spotify för film, en prenumerationstjänst där du hittar, inom citationstecken, ALLT. Jag syftade i första hand till bristen på även gamla titlar, en brist som jag ser som STÖRRE än att det absolut senaste inte finns på tjänsterna (79  kronor i månaden är trots allt ett lite väl lågt pris för det). Jag är väl snarare förvånad över att det är så MÅNGA av filmerna på listan som faktiskt finns på Viaplay eller Netflix.

Men, siffrorna och Marcus slutsatser är fortfarande intressanta. När det gäller allt prat om ett ”Spotify för film” är kanske denna slutsats mest talande: ”Spotify täcker 85-90% av de skivor som släpps i Sverige, Netflix täcker 5% och Viaplay 11% av det som släppts det senaste året.”

Läs hela genomgången på kritiker.se här.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro