ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Netropolitan är ett Facebook för rika

Aron Andersson · 18 Sep 2014
Uppdaterad 18 Sep 2014

Foto: Netropolitan


För bara 65 000 kronor kan den som har råd nu slippa socialisera med mindre bemedlade. Netropolitan är det sociala nätverket som inte släpper in fattiga.

klar

Artikellänk är kopierad

I veckan lanserades Netropolitan, en sajt som kallar sig för en klubb ”för människor med mer pengar än tid”. Det sociala nätverket har en inträdesavgift på 9 000 dollar, motsvarande nära 65 000 kronor. Därefter betalar användarna 3 000 dollar ytterligare i årsavgift, ungefär 21 000 kronor.

– Det är 100 procent på riktigt, och jag tror det finns ett behov och en publik för denna tjänst, säger James Touchi-Peters, grundare av nätverket, till CNN.

Själv är han kompositör och dirigent och enligt egen uppgift hade han svårt att hitta jämlikar på traditionella sociala nätverk.

– Jag såg ett behov av en miljö där du kan prata om de finare sakerna i livet utan att det kommer en motreaktion – en miljö där människor delar liknande intressen och erfarenheter, säger han till CNN.

►LÄS MER: Kopplingen mellan din mormor och Grandmaster Flash

►LÄS MER: Fem myter om Facebooks messenger-app

Den höga inträdesavgiften uppfattas av många som ett sätt att stänga ut personer som inte har det lika bra ställt, något som delvis bekräftas av grundaren.

– Det säkerställer att vårt medlemskap förblir exklusivt, men också privat.

Förutom den höga avgiften måste medlemmar också ha fyllt 21, samt uppge sitt riktiga namn när de registrerar sig. Sajten har inga annonser och indexeras heller inte av några sökmotorer. En statusuppdatering går dock att se av alla användare.

Dessutom har sajten en ”betjänt” som hjälper användare med olika frågor om sajten bara genom ett enkelt klick. Men den får inte missbrukas.

”Snälla respektera att Netropolitan INTE är en conciergetjänst. Vår medlemsservice kommer inte att boka er charterjet, eller hitta biljetter till en utsåld Broadwayföreställning. De finns till enbart för att hjälpa medlemmar att rent tekniskt navigera och hitta rätt på det sociala nätverket”, står det under sektionen ”Vanliga frågor”.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro