ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

New York förbjuder sexualbrottslingar från Pokémon Go

sara zettergren · 2 Aug 2016
Uppdaterad 2 Aug 2016
Guvenören i delstaten New York har förbjudit sexualbrottslingar från att spela Pokémon Go. 

Guvenören i delstaten New York har förbjudit sexualbrottslingar från att spela Pokémon Go.  Foto: Alamy (montage)


Andrew Cuomo, guvernör i delstaten New York, vill förbjuda sexualbrottslingar från att spela Pokémon Go. Han ber också spelutvecklarna om hjälp för att tekniskt fixa förbudet.

klar

Artikellänk är kopierad

Sexualbrottslingar i delstaten New York kommer inte längre få spela Pokémon Go, enligt ett nytt direktiv från guvernören Andrew Cuomo. Direktivet innebär att de 3 000 registrerade sexualbrottslingarna i staten inte får ha tillgång till eller delta i spelet Pokémon Go, uppger Independent.

I ett pressmeddelande säger Andrew Cuomo att skydda New Yorks barn är prioritet 1 och att allt eftersom teknologin utvecklas så måste vi se till att dessa framsteg inte blir nya vägar för sexualbrottslingar att hitta nya offer.

Guvernören har också skickat ett brev till Niantic, som skapat Pokémon Go, där han ber om företagets hjälp för att med hjälp av teknik se till att sexualbrottslingar inte ska kunna använda spelet.

►LÄS MER: En lunchrast med Pokémon Go

En annan politiker, Senator Jeff Klein, har föreslagit för Niantic att de bör se till att Pokémonfigurer och andra Pokéstop i spelet inte är mer än 30 meter nära registrerade sexualbrottslingars hem.

2008 införde Andrew Cuomo lagstiftningen som kräver att registrerade sexualförbrytare bland annat måste rapportera in vilka e-post konton de har och användarnamn till the Division of Criminal Justice Services. Informationen skickas sedan till 12 stora sociala medier-företag varje vecka.

Mjukvaruutvecklare som arbetar med spel som Pokemon Go, bör ha rätt till samma information som regelbundet delas med företag som Facebook, Apple och Microsoft, sa Andrew Cuomo i ett pressmeddelande.

►LÄS MER: Lovisa, 25, får betalt för att spela Pokémon Go

klar

Artikellänk är kopierad

sara zettergren
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro