ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

New York har fått en "topless-superhjälte"

· 2 Jul 2014
Uppdaterad 2 Jul 2014

Foto: Narcissister


Kvinnor borde få gå runt barbröstade i New York utan att riskera påföljder, det tycker konstnären Narcissister. Nu kallas hon en feministisk superhjälte” av amerikanska nättidningen Huffington Post.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Narcissister
Foto: Narcissister
Foto: Narcissister
Foto: Narcissister
Foto: Narcissister
Foto: Narcissister
Foto: Narcissister

Den amerikanska konstnären Narcissister är inget okänt namn i USA, redan 2011 var hon med i uttagningarna till talangshowen "America's got talent", men de senaste dagarna har uppmärksamheten nått oanade höjder. Flera tidningar har skrivit om konstnärens senaste projekt, en utställning med bilder på kvinnor som utför vardagssysslor – med brösten i det fria.

LÄS MER: Här nakenprotesterar Femen i Katolska domkyrkan

Bilderna föreställer kvinnor iklädda kläder på underkroppen och med Barbie-mask på huvudet. De väntar på bussen, står i matkön eller tar en promenad. Tanken med utställningen är att "befria brösten", alltså göra det socialt accepterat för kvinnor att gå omkring i bar överkropp. Enligt konstnären straffas kvinnor socialt eller juridiskt runt om i världen för sin självklara rätt att få klä sig som de vill.

Bilderna ställs ut på galleriet Petrella's Imports i Chinatown och konstnären kallas "den barbröstade feministiska superhjälten New York behöver" av Huffington Posts skribent Priscilla Frank.

Här är hennes audition i "America's got talent" 2011:

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro