ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

New York Marathon ställs in

TT · 3 Nov 2012
Uppdaterad 3 Nov 2012
New York Marathon ställs in "Tydligt att det har blivit en källa till motsättningar", säger borgmästare Bloomberg om att loppet ställs in.

New York Marathon ställs in "Tydligt att det har blivit en källa till motsättningar", säger borgmästare Bloomberg om att loppet ställs in. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Söndagens New York Marathon ställs in på grund av stormen.

Efter kritiken har New Yorks borgmästare Michael Bloomberg — som tidigare givit klartecken för start — gjort en helomvändning.

Fram till fredagseftermiddagen lokal tid såg det ut som om New York Marathon skulle bli av på söndag som planerat. Beslutet att låta 40 000 tävlande löpa genom den hårt stormdrabbade staden har väckt upprörda känslor hos delar av invånarna.

– Folk borde inte springa genom stadsdelarna, de borde skynda till folks undsättning i stället, sade läraren och Staten Island-bon Patricia Profita.

Andra menade att det hade varit positivt att låta tävlingen bli av. Många mindre affärsrörelser är beroende av intäkter som de tiotusentals löparna för med sig. Pengar de nu får vara utan.

Företrädare för staden och arrangörerna kom på fredagen överens om att ställa in årets lopp. Enligt New York Times är beslutet historiskt, då loppet har hållits varje år sedan 1970, även efter terrorattackerna 2001.

– Även om loppet inte skulle ha tagit resurser från räddningsinsatserna så är det tydligt att det har blivit en källa till motsättningar, sade Michael Bloomberg i en kommentar, och fortsatte:

– Vi kan inte låta en kontrovers kring ett sportarrangemang — inte ens ett så betydelsefullt som det här — ta uppmärksamheten från allt viktigt jobb som görs för att vi ska få vår stad på fötter igen.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro