ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

New York-polisens vänliga” hashtag slog bakut

Mathias Gerdfeldter · 23 Apr 2014
Uppdaterad 24 Apr 2014

Staden New Yorks poliskår efterlyste medborgarnas egna bilder på deras positiva möten med polisen – men möttes i stället av en hatstrom med massvis av bilder på polisvåld.

klar

Artikellänk är kopierad

I går twittrade staden New Yorks polis ut följande uppmaning från sitt officiella Twitterkonto: ”Har du ett foto på dig tillsammans med någon ur New Yorks poliskår? Twittra oss och märk den med #NYPD. Vi kan komma att publicera den på vår Facebook-sida”.

Responsen har heller inte låtit vänta på sig – men vad polisen hoppades skulle bli en positiv pr-kampanj blev i stället ett totalt haveri, rapporterar bland andra Washington Post.

Hundratals tweets taggade med #myNYPD började strömma in, med bilder på polisvåld, gripanden och andra mindre trevliga situationer med poliser inblandade. Det är svårt att bara genom en bild avgöra huruvida polisen har begått några egentliga tjänstefel på bilderna som dyker upp (detta antyds dock gärna i tweetsen), men klart är att det nog inte var den typ av publicitet New York-polisen hade hoppats på.

Nedan följer några exempel:

Hur har då New York-polisen reagerat på stormen? Genom att sitta lugnt i båten, och helt enkelt lyfta fram de positiva exempel som faktiskt också har kommit in. De tackar artigt för sig, och den negativa responsen ignoreras – åtminstone offentligt.

klar

Artikellänk är kopierad

Mathias Gerdfeldter
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro