ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nexus 7 höjer ribban för billiga surfplattor

Aron Andersson · 16 Okt 2012
Uppdaterad 16 Okt 2012
Nexus 7 höjer ribban för billiga surfplattor

Nexus 7 höjer ribban för billiga surfplattor Foto: Lotta Bergseth.


Lilla Nexus 7 saknar riktig kamera och stöd för 3G. Men det låga priset gör den till ett prisvärt alternativ.

klar

Artikellänk är kopierad

Vad är det här? Det här är Nexus 7, tillverkad av Asus för Google. En sådan där surfplatta som prylhipsters redan har importerat från utlandet för att bli först med i Sverige.

Har de gjort rätt? Att så låta sig drivas av sin ängslighet är alltid rätt, även om det i slutändan kanske inte inneburit att de fått den uppskattning de förväntat sig från sin omgivning (läs: de har inte fått ligga särskilt mycket).

Jag undrar alltså om Nexus 7 är något att ha? Okej. Jag förstår. Ja, det är den verkligen. Den är för det första väldigt smidig och lätt. Den har en estetiskt tilltalande storlek. Utöver det är den snabb och kommer med senaste Android.

Drygt 2 000 kronor låter billigt för en surfplatta? Just därför är den så populär. Men det innebär också att den saknar riktig kamera och plats för SIM-kort. 

Är den värd att köpas bara för prisets skull? Den är faktiskt mer än bara ett lågt pris. Storleken gör den till ett alternativ till läsplattan. Men Android-plattorna har inte heller helt hittat hem tidigare. Här fungerar allt som det ska med flera fiffiga finesser som kommer med senaste Android-uppdateringen.

I en mening? Surfplatta i toppklass till överkomligt pris.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro