ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nexus S – Googles nya mobil är här

Jonas Ryberg · 7 Dec 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Samsung bygger Googles nya prestigemobil. Nexus S blir först med nya Android.

Googles Nexustelefoner är favoriter bland dem som utvecklar applikationer för Android. Bland annat för att telefonerna använder en ren form av operativsystemet Android utan tillägg från enskilda tillverkare och operatörer.

Det gör att det går snabbt att uppdatera till nya versioner av operativsystemet.

Från start har Nexus S Android i version 2.3 kallad Gingerbread. Tidigare Google-telefoner har tillverkats av HTC men den här gången har företaget valt koreanska Samsung som samarbetspartner.– Syftet med samarbetet mellan Samsung och Google är att accelerera utvecklingen av Android, som är världens snabbast växande operativsystem för mobiltelefoner, säger Johan Larsson, nordisk produktchef för Samsungs mobiler.  

När första Nexus-telefonen började säljas i januari i år var det en stor lansering och med försäljning direkt via Googles egen webbutik.  

Den strategin misslyckades och telefonen nådde till exempel aldrig Sverige.

Det är en betydligt mer ödmjuk lansering den här gången med ett enkelt meddelande på företagets blogg och försäljning via de vanliga kanalerna.

I USA ska telefonen finnas i butik från och med nästa vecka. I Sverige finns inget datum, men enligt Samsung ska lanseringen ske någon gång under våren.

Nytt i Nexus S är bland annat stöd för Near Field Communication, NFC. Det är ett sätt för kommunikation på kort håll mellan telefonen och till exempel en kortterminal eller biljetautomat.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Ryberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro