ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

NFL-kolumn: Är Eli Manning slut?

Niclas Crammer · 5 Okt 2017
Uppdaterad 5 Okt 2017
New York Giants Eli Manning blir sackad. Men det är bara ett av hans problem, skriver Metros NFL-kolumnis Niclas Crammer.

New York Giants Eli Manning blir sackad. Men det är bara ett av hans problem, skriver Metros NFL-kolumnis Niclas Crammer. Foto: IBL och Thomas Engström


Det är dags för en kvartalsrapport. Med fyra omgångar spelade har vi en fjärdedel av säsongen bakom oss och precis som media alltid gör fokuserar vi på besvikelserna. Eli Manning i synnerhet.

klar

Artikellänk är kopierad

Vad har Indianapolis Colts och Miami Dolphins gemensamt? Jo, de har underpresterat katastrofalt. Men det har i alla fall något att skylla på – skador på sina QB:s Andrew Luck och Ryan Tannehill.

Det är mer än man kan säga om ligans två klart största bottennapp som, chockerande nog, de regerande mästarna New England Patriots och slutspelstippade New York Giants står för.

Brady och kompani har bara presterat ett 2–2-resultat på fyra matcher, och Giants står ännu helt utan en vinst.

Så vad är grejen med Giants QB och fältgeneral Eli Manning?

Eli:s upphaussade WR-kår, som ansågs som en av ligans bästa vid säsongens start (ledd av Odell Beckham Jr.), är nu rankade i botten av NFL:s anfallsstatistik. New Yorks stolthet har förlorat fyra raka, måhända att de sista två var på snöpliga field goals i slutsekunderna, men även ett 2–2 resultat hade varit en besvikelse mot de höga förhoppningarna.

Är han slut? Den nivån av paniken sprider sig som en löpeld på östkusten.

Jag tror personligen att det delvis är en överreaktion. Jag tror att Giants på något vis kommer räta upp skutan och vinna matcher i år. Visst kommer Eli att justera sitt spel och visa tecken på forna storform. Men räcker det till slutspel? Statistiskt sett är det högst tveksamt, för att inte säga så gott som omöjligt.

Men att lägga hela bördan på Elis rygg är en smula orättvisa. Det topprankade försvaret har också varit mjuk som en camembert på en het midsommarafton. Och den ”förstärkta” O-linjen, vars jobb det är att skydda Eli och ge honom tid att utföra sina passningar, har haft fler hål än en schweizerost.

Årets upplaga av Giants var – på papperet – starkare än de båda upplagor som vann Superbowls 2007 och 2011. Något som förstås bara gör tragedien i New York ännu värre.

Till överraskningarna det här kvartalet hör Kansas City Chiefs som i skrivande stund står ensamma som obesegrade. Nederlagstippade Buffalo Bills, Philadelphia Eagles, Detroit Lions och framförallt Los Angeles Rams har även chockat sina kritiker. Samtliga är nu 3-1.

I övrigt: 

# Gästande Carolina och QB Cam Newton chockade Bradys boys med en målrik seger, 33–30. Patriots har nu efter fyra omgångar samma 2–2 resultat som “ligajumbon” New York Jets.

# LA Rams skakade om Cowboys på bortaplan och vann 35–30. Mycket tack vare inspirerat spel av nya stjärnan RB Todd Gurley.

# Nederlagstippade Buffalo stal en bortaseger från obesegrade Atlanta, 23–17.

# Houston fullkomligt krossade Tennessee, 57–14. Mest offensiva poäng i en match och största vinstmarginal den här säsongen.

klar

Artikellänk är kopierad

Niclas Crammer
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro