ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

NHL-profilen dödshotades – efter jaktbilden

Filip Häggberg · 18 Sep 2018
Uppdaterad 18 Sep 2018
Tim Brent, som under karriären bland annat spelade för Carolina Hurricanes, poserade med en ihjälskjuten grizzlybjörn.

Tim Brent, som under karriären bland annat spelade för Carolina Hurricanes, poserade med en ihjälskjuten grizzlybjörn. Foto: Twitter/Getty


Tim Brent, Stanley cup-vinnare 2007, är åter i blickfånget. Men den här gången handlar det inte om ishockey. 34-åringen publicerade en bild på en död grizzlybjörn efter en jakttur och fick motta hot och stark kritik.

klar

Artikellänk är kopierad

Den elfte september la Tim Brent ut bilden på sin Twitter. På den poserar han med en ihjälskjuten grizzlybjörn.

”Okej, kompisar, här är min grizzly! Vi förföljde honom, men han upptäckte oss när vi var ungefär 80 meter bort. I stället för att fly vände han och sprang rakt mot oss”, skrev Brent.

Och reaktionerna lät inte vänta på sig.

I samma Twitter-tråd skriver elitcyklisten Robbie McEwen: ”Jag skulle betala för att se en björn döda och äta dig”. Amanda Abbington, skådespelare i BBC-serien Sherlock: ”Du är ett svin. Ett idiotiskt, inavlat, känslokallt avskum till svin”, enligt Expressen.

En annan Twitter-användare skriver att hon ”är säker på att hon inte är ensam om att tycka att det var synd att inte björnen tog honom först”.

Brent ska också ha blivit direkt dödshotad, enligt Fox Sports. En användare ska bland annat ha hotat med att skicka en mexikansk kartell på Brent.

Det den förre ishockeyspelaren gjorde är inte olagligt i territoriet Yokun i Kanada. Enligt miljölagarna är det okej för jägare att skjuta en grizzlybjörn var tredje år för att hålla stammantalet nere, enligt Expressen.

”Det här är vad vi måste leva med som jägare och beskyddare av ekosystemen. Det är den här typen av meddelanden som jag får på Twitter när jag berättar om mina älg- och björnjakter. Jag skulle vilja veta om det här räknas som hot och näthat i Twitters ögon?”, skriver Brent.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro