ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ni muskelknuttar som inte tycker alla får vara på gymmet: Ni har fel

Metro · 11 Jan 2016
Uppdaterad 12 Jan 2016

Foto: TT/Privat


klar

Artikellänk är kopierad

Alla som betalar för sitt gymkort har lika stor rätt att vistas i lokalen oavsett hur deras träningsform ser ut. Det är inte upp till någon annan att avgöra vem som hör hemma på ett gym. Ni muskelknuttar som tycker något annat har fel.  Vi har alla olika fysiska förutsättningar vilket måste respekteras. 

Gymmet är en plats för att främja hälsa och ökat välbefinnande hos de som deltar, något som definitivt inte uppmuntras med dålig attityd. Det för osökt mina tankar till de som tror att olika folkhälsoproblem bäst bekämpas genom förklädd mobbning som man väljer att kalla "tough love".

LÄS MER
Håll er borta från gymmen – ni kommer ändå inte klara nyårslöftet

Många drar sig för att joina ett gym och känner sig väldigt stolta när de äntligen bestämt sig för att göra slag i saken och komma igång efter nyår. Stolta bör de också vara. Jag känner flera som aldrig kommer så långt att de ens vågar skaffa ett gymkort på grund av rädslan för att bli uttittade eller hånade för att de inte är tillräckligt duktiga. När detta kommer på tal får man höra att folk inte beter sig så utan har fullt upp med att fokusera på sig själva och den egna träningen. Tyvärr bevisas motsatsen när människor uppmanar de som inte satsar helhjärtat att stanna hemma och strunta i att teckna det där medlemskapet som de ändå inte kommer att utnyttja på "rätt" sätt. Vem avgör vad som är "rätt" sätt och sedan när blev det en tävling? 

Det går inte att jämföra äpplen med päron och ta för givet att alla vill uppnå samma resultat som den som tränar dagligen. Många nöjer sig med bättre kondition, ett par minuskilon eller en fastare bak.Varför man besöker gymmet är individuellt och borde inte ens ifrågasättas.

LÄS MER
Sluta titta på oss överviktiga på gymmet – vi får se ut hur vi vill

Om en person belägrar en maskin för länge i ditt tycke så brukar man komma ganska långt med litet vanlig hederlig kommunikation. Det krävs ingen arrogans för att påminna någon om tiden. Om någon använder en maskin tokigt och det stör dig, var en hygglig medmänniska och erbjud dig att visa hur man gör istället för att prata negativt om de som inte sitter inne på samma kunskap.

Jag har full respekt för de vars träning är en del av deras livsstil och gläds åt de som finner njutning i gymmande på daglig basis, men så är inte fallet för de flesta. Majoriteten som går på gym gör det för allmänhälsan och för att de vet att litet till måttlig träning är bättre än ingen träning alls. Världen är inte svartvit vare sig inuti eller utanför gymmet.

Att gå på gym är som att bo i lägenhet - kan du inte komma över att det finns andra där gör du bäst i att skaffa antingen en komplett hemmautrustning eller en villa.

Cecilia Söderberg

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro