ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nickel i fler mobiler från Sony Ericsson

Ola Jacobsen · 3 Jun 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Sony Ericsson G 900 kan ge ifrån sig nickel.
Sony Ericsson G 900 kan ge ifrån sig nickel.

Sony Ericsson vägrade först byta ut Füsun Uzuners nya nickeltelefon. Men efter att Metro Teknik tagit kontakt ändrar sig tillverkaren.– Det har blivit fel, säger Gustaf Brusewitz, pr-ansvarig på Sony Erics­son.Efter Metro Tekniks artiklar om farligt höga halter av nickel i populära mobiltelefoner hörde Füsun Uzuner av sig till Sony Ericsson. Hon fick en ny mobil på jobbet för drygt en månad sedan, en Sony Ericsson G 900. – Efter drygt en vecka började det klia. Jag blir röd på händerna och armarna varje gång jag tar i telefonen. Jag får små blåsor som svider, säger Füsun Uzuner. Trots att hon har nickelallergi sedan tidigare förstod hon inte att det kunde vara mobiltelefonen som var orsaken förrän hon läs­te om larmet i Metro Teknik.

Hon tog kontakt med Sony Ericssons kundtjänst för att få hjälp. – De sa att min telefon innehåller lika mycket nickel som de som Metro Teknik har skrivit om. Ändå skulle hon inte er­sättas. – Kundtjänsten sa att ef­tersom Metro Teknik inte skrivit om min telefon skulle de inte ersätta den.

På Sony Ericsson är man förvånad över Metro Tekniks uppgifter. – Det har blivit fel. Enligt vår policy ska hon ha en ny telefon, säger Gustaf Brusewitz, pr-ansvarig på Sony Erics­son.

För ett år sedan upprättade företaget en lista med de telefoner som är garanterat fria från nickel i ytskiktet. – Om någon nickelallergiker av misstag köpt en telefon som inte finns på den listan byter vi ut den. Det har vi gjort sedan förra året, säger Gustaf Brusewitz.

Hur kommer det sig att kund­tjänst inte känner till policyn?– De känner till den. Men just den person som kunden haft kontakt med missade det. Han hade precis läst er artikel och trodde att vi bara ersatte de två telefoner ni skrev om. De var en miss, säger Gustaf Brusewitz.

Füsun Uzuner blir glad över beskedet. – Vad bra, tack för det Metro Teknik! För vi har köpt sådana telefoner till hela företaget och alla har haft problem.

klar

Artikellänk är kopierad

Ola Jacobsen
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro