ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nicki Minaj ber om ursäkt efter hot om bojkott

Maria Forsström · 14 Feb 2014
Uppdaterad 14 Feb 2014
Nicki Minaj.

Nicki Minaj. Foto: Polaris Images / All Over Press


Nicki Minaj gör skandal igen, denna gång med ett fotografi av Malcolm X. Men efter en massiv backlash ber hon nu om ursäkt.

klar

Artikellänk är kopierad

Nicki Minaj.
Nicki Minaj.Foto: Polaris Images / All Over Press

Nu ber Nicki Minaj om ursäkt för en bild hon postat i anslutning till sin senaste singel ”Lookin’ Ass N*igga” efter att upprörda röster inlett en bojkott. Diskussionen började direkt efter släppet i onsdags när hon lade upp bilden, som föreställer Malcolm X med ett gevär i handen, på sin Instagram. Bilden tros enligt Hiphop Wired vara från Ebony och Life 1964 och den generella åsikten var att det visade bristande respekt att ha en sådan titel i samband med en afroamerikansk ikon. Efter tusentals kommentarer tog Minaj ned bilden och skrev senare en ursäkt på sitt Instagramkonto: ”Det var inte på något sätt menat att underminera hans arbete och arv. Jag ber om ursäkt till Malcolm X dödsbo om bilden feltolkats.” Hon menade att bilden trots att det såg ut så inte var officiellt omslag till singeln. Ursäkten accepteras dock inte överallt. Bland annat Green Partys före detta vicepresidentkandidat Rosa Clemente sa enligt Allhiphop i ett uttalande att de bör ”stoppa Nicki Minaj, Young Money och deras skivbolag från att vanära en av nittonhundratalets största ledare” samt att lova att ”inte köpa NÅGON av deras produkter, eller arbeta med dem.” Och det räcker inte med bilden – i texten sjunger hon ”I’m raping you” (”jag våldtar dig”) som en synonym till att förminska någon. Amerikanska sajten Jezebel skriver att våldtäktsoffer inte förtjänar att andra behandlar det som en positiv sak att göra, och att det inte går att använda ordet endast ”konstnärligt”. Nicki Minaj brukar göra som hon vill, vilket fansen vanligtvis gillar, så det är oklart om protesterna och bojkotten kommer att leda till något.

klar

Artikellänk är kopierad

Maria Forsström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro