ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Niclas Crammer: Tom Bradys Patriots vaknade sent – som vanligt

Niclas Crammer · 22 Jan 2018
Uppdaterad 22 Jan 2018
New England Patriots, med Tom Brady i spetsen, har tagit sig till ännu ett Super Bowl.

New England Patriots, med Tom Brady i spetsen, har tagit sig till ännu ett Super Bowl. Foto: AP/TT


Nu är det klart: Nederlagstippade Philadelphia Eagles ställs mot New England Patriots i Super Bowl den första söndagen i februari. Eagles kunde tack vare ett starkt försvar besegra Minnesota Vikings – medan Patriots länge var illa ute mot Jacksonville Jaguars.

klar

Artikellänk är kopierad

Vikings hade stolt ansökt om att varumärkesskydda fraserna “Minnesota miracle” och “Minneapolis miracle” efter den episka hjärtattacks-comebacken mot New Orleans Saints i kvartsfinalen förra veckan. Nu trumpetade dom ut hemmaplansfrasen “Bring it home” – också den patentsökt av klubben.

Men Philadelphia Eagles, som har varit nederlagstippade genom hela slutspelet, hade sin egen mirakulösa historia att skriva.

Förutom Minnesota Vikings imponerande touchdown-drive på första spelet gjorde laget inte en enda poäng till i resten av matchen. Eagles otroligt dominanta försvar tog över och skapade två viktiga turnovers i andra kvarten. Dessa resulterade i maximala 14 poäng för Nick Foles oväntat potenta anfall. Plötsligt var det 21–7 till Eagles som lyckades förvandla första halvleks slutsekunder till ytterligare tre poäng. Att börja andra halvlek med ett 24–7-underläge fick Vikings huvuden att hänga och drömmarna om en första Super Bowl någonsin spelad på hemmaplan försvann.

I den andra semifinalen låg favorittrycket på Tom Bradys New England Patriots.

De tog planenligt ledningen med 3–0 på matchens öppningsdrive. Men det var sista gången Patriots höll ledningen i matchen – fram till slagets absoluta slutminuter. Jaguars kontrade direkt med en TD på sin öppningsdrive och tog snabbt en 14–3 ledning. I tre kvartar dominerade Jaguars sedan matchen och höll ledningar med elva och tio poängs marginal så sent som början på fjärde kvarten. Både QB Blake Bortles och RB Leonard Fournette spelade tidvis storslagen fotboll.

Men Brady och kompani vaknade, som så ofta förr, till liv sent i matchen. I fjärde framstod Jacksonville inte ha något kvar i tanken.

New England vann till slut AFC-finalen 24–20 och Brady coach Bill Belichick nådde därmed sin åttonde Super Bowl. Ett unikt rekord både för en coach och en QB. Tillsammans har de vunnit fem titlar, med den sjätte på spel den 4 februari.

pil
Fakta: Super Bowl

När? Söndagen den 4 februari (avkast 00:30 natten mot måndag, svensk tid).

Vilka? Philadelphia Eagles–New England Patriots

Var? U.S. Bank Stadium, Minneapolis, Minnesota.

klar

Artikellänk är kopierad

Niclas Crammer
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro