ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Niclas löneförmån: Familjerådgivning

Mikael Hellmyrs · 14 Sep 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Många förhandlar till sig gymkort eller tjänstebil under sin anställning. Vd:n Niclas Rosberg  förhandlade till sig familjeterapi. Niclas Rosberg, 37, och frun Åsa förstod att det skulle bli tidsödande och slitigt när Niclas för två år sedan tillträdde posten som vd för ETP Transmission i Linköping med 55 anställda. För att koppla bort jobbet och få tid för fru och två små barn förhandlade han till sig familjeterapi.

– Det är helt suveränt, vi är mer kära än någonsin och har jättebra livsstruktur, säger Niclas Rosberg.

Den första tiden träffade paret familjeterapeuten en gång i månaden i två tre timmar långa samtal. Nu träffas de en gång i halvåret.

– Men det måste till en pressad arbetssituation med mycket resor och ansvar över många anställda för att kunna förhandla till sig familjeterapi, säger han.

Chefsorganisationen Ledarna vill puffa för mer otraditionella förmåner än gymkort, fri bil och matkuponger.

– I stället för att slentrianmässigt erbjuda de gamla vanliga förmånerna vid nyanställningar borde företagen individanpassa. Hänsyn borde tas till barn, ålder och familjesituation, säger Caroline Olsson, ledarskapskonsult på Ledarna.

klar

Artikellänk är kopierad

Mikael Hellmyrs
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro