ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Night Skate rullar genom Malmö

Conny Emmelin · 9 Sep 2011
Uppdaterad 12 Sep 2011
Räkna med att se Mad Maloony, Ice Breaker, Vix Viking, Swede Hurt, Belgian Bob och Ninja på Malmös gator i kväll.

Räkna med att se Mad Maloony, Ice Breaker, Vix Viking, Swede Hurt, Belgian Bob och Ninja på Malmös gator i kväll. Foto: Kinga Lezanska Sjölin


Häng på – med hjul under fötterna – genom stan i kväll.

klar

Artikellänk är kopierad

Bilisterna fick  trängas på Malmös centrala gator med ett långt band av rullskridskoåkare i fredags. Sveriges första Night Skate – ett slags gatlopp för alla med hjul under fötterna.

– Det gäller att hålla ett glatt ansikte mot dem som får vänta. Men det kommer bara att handla om några sekunder vid en korsning. Bilisterna får njuta av synen, säger Sigyn Jorde, en av medlemmarna i Crime City Rollers som arrangerar Night Skate.

I Köpenhamn är det stort. De senaste Night Skate-eventen har lockat ett tusental som far fram i ett långt koppel på Köpenhamns gator. Nu kommer fenomenet till Malmö. Med polisens hjälp ska korsningar och vägar i centrala Malmö tillfälligt spärras av. Rollerderbyklubben Crime City Rollers och SK Skrinnaren håller i evenemanget som är gratis och öppet för vem som helst.

– Även om man är nybörjare är det helt okej att komma. Det kommer inte att gå så fort och skulle man inte fixa det kan man ju bara hoppa av, säger Sigyn Jorde vars artistnamn i Crime City Rollers är Ice Breaker.

I Night Skate finns så kallade blockers som hjälper till att hålla koll på tåget och säkra avspärrningar och i tåget rullar också flying nurses som kan komma till undsättning om någon skulle skada sig.

– Jag tror det här är första gången detta händer i Sverige. Tanken är att vi ska köra ett Night Skate till om två veckor och sedan ska vi vara tillbaka till våren, säger Jorde.

klar

Artikellänk är kopierad

Conny Emmelin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro