ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nikki Sixx: Min flickvän använder mig som duk

Talia Soghomonian · 24 Jun 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Mycket av den gamla glamrockandan är kvar, men det blir en modernare version av Mötley Crüe som spelar på Peace & Love i Borlänge.

Mycket av den gamla glamrockandan är kvar, men det blir en modernare version av Mötley Crüe som spelar på Peace & Love i Borlänge. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Rocklegendarerna Mötley Crüe spelar på Peace & Love-festivalen i Borlänge. Metro möter Nikki Sixx som berättar om de tunga drogerna, det nya livet och om musiken han föraktar. I dag lever Nikki Sixx långt från sin badboy-image på 80-talet då han var konstant hög på tunga droger. Nu är han 50 år och ren. Och med bandkollegerna Vince Neil, Mick Mars och Tommy Lee  ger han sig ut på turné.

Hur skulle du beskriva dina bandmedlemmar?– Alla är väldigt olika. Mick är helt och hållet musiker. Tom gillar att festa och gillar olika sorters musik. Jag gillar inte hiphop. Det är en lägre form av musik om du frågar mig.

Ditt liv är långt från dina drogstinna år på 80-talet. Hur ser du på den tiden nu?– Droger var ett sätt att fly från verkligheten, vilket jag kan göra utan droger nuförtiden.

Var det terapeutiskt att publicera din självbiografi "The heroin diaries"?– Ja, det var det. Folk kom fram till mig och berättade att den förändrat deras liv, "Jag är drogfri för första gången" eller  "Min pappa dog av en överdos och nu förstår jag honom".

Du är 50 men ser ut som 35 …– Verkligen? Tack för det! Det är drogerna! (skrattar)

Du skapar inte bara konst, du har blivit ett konstverk.– Min flickvän (Kat Von D, känd tatuerare) använder mig som duk. Hon är världens bästa konstnär.

Mötley Crüe på det glada 80-talet.
Mötley Crüe på det glada 80-talet.
klar

Artikellänk är kopierad

Talia Soghomonian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro