ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Niklas Carson vann första veckofinalen i digitala talangtävlingen Self Made

Linnéa Borgert · 26 Mar 2017
Uppdaterad 26 Mar 2017
"Jag är taggad på att se vad som händer härnäst", säger Niklas Carson.

"Jag är taggad på att se vad som händer härnäst", säger Niklas Carson. Foto: Privat


Med sin cover av Justin Biebers "Sorry" blev 21-årige Niklas Carson den första av alla talanger att ta sig vidare till nästa fas i den digitala tävlingen Self Made. – Drömmen är att få skriva musik själv, spela och framförallt att få stå på scen och sjunga, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

I den digitala talangtävlingen Self Made finns ingen jury – det är fansen som bestämmer vem som vinner. På lördagskvällen stod det klart vem som blev fansens favorit den här veckan: 21-årige Niklas Carson.

– Det känns jättebra, jag blev lite överväldigad i går, men nu har det landat lite, säger han när Metro pratar med honom på söndagsmorgonen.

Totalt röstade ungefär 10 000 personer i veckofinalen.

– Det var jättenervöst. Jag var mycket mer nervös än jag trodde att jag skulle vara. Jag är taggad på att se vad som händer härnäst, säger Niklas Carson.

Nu återstår fem veckofinaler i Self Made. Efter det inleds utvecklingsfasen där Niklas Carson, och 20 andra, kommer att blir coachade av artister, producenter och kända profiler.

Niklas Carson berättar att han har hållit på med musik sedan barnsben.

– Drömmen är att få skriva musik själv, spela och framförallt att få stå på scen och sjunga, säger han.

Redan nu har nästa heat inletts. De åtta som har de mest populära videorna under veckan kommer att kvalificera sig till nästa veckofinal, som sänds live på torsdag.

Här är Niklas Carsons vinnarlåt

pil
FAKTA: Så här fungerar Self Made

Auditions 19 mars – 27 april

Under den här perioden kan du starta en profil och ladda upp din första video. De åtta mest populära videorna under veckan kvalificerar till veckofinal. Veckofinalen sker live på torsdagar via Self Mades plattform och fansen utser vinnaren efter en röstning på lördagar. Vinnaren varje vecka går vidare direkt till nästa steg. Det pågår under sex veckor där antalet som går vidare ökar med en person varje vecka.

Utvecklingsfas 28 april – 8 maj

De 21 deltagare som gått vidare från auditionfasen går in i utvecklingsfasen för att bli coachade av artister, producenter och kända profiler. Fansen utser 12 talanger som går vidare till finalistfasen.

Finalistfas 9 maj – 26 maj

12 finalister får åka till Stockholm för att arbeta med professionella musiker, skapa sin egen musik och uppträda live. Man följer finalisterna på plattformen med en semifinal på Berns Salonger i Stockholm och korar den slutliga vinnaren av Self Made i samband med en livesänd final på Gröna Lund i Stockholm.

Plattformen hittar du här: www.goselfmade.com 

klar

Artikellänk är kopierad

Linnéa Borgert
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro