ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nikons nya – för dig som älskar dia

Jonas Ryberg · 16 Nov 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Fixa bildspel i miniformat var som helst. Med Nikons Coolpix s1000 har du projektorn med dig överallt.

4 saker vi gillar

1 Projektorn: Den lilla inbyggda projektorn är givetvis huvudnummer i den här kameran. ­Perfekt för att visa de nytagna bilderna direkt på plats. Kul på fest, ännu roligare med barnen.

2 Byggkvaliteten: Känns gedigen med sköna knappar och hyggligt distinkt avtryckare. Plus också för den platta ­designen som gör att kameran lätt glider ner i fickan trots att den egentligen inte är liten. 3 Lätt att använda: Att projektorn är kamerans huvudnummer är det ingen tvekan om. Den är lätt att starta med egen knapp och fokusinställningen har en bekväm dragknapp på kamerans ovansida.

4 Redigeringsfunktioner  i kameran: Nikon har som i flera av sina kameror sitt D-lightning system för att i efterhand justera och lätta upp för mörka eller felexponerade bilder.

Analys: "Bildspel var som helst"

Nikons Coolpix s1000 är kameran för alla som saknar att kunna plåga sina vänner med ändlösa diabildsvisningar från senaste semestern. Med en ­inbyggd projektor fixar kameran ett bildspel i miniformat var som helst. I ett mörkt rum med projektorduk är det inga problem att blåsa upp bilden så att ett helt sällskap kan titta samtidigt. Projektorns begränsade upplösning och brist på ljusstyrka gör dock att den inte kan jämföras med en klassisk diaprojektor ­eller ännu hellre en hemmabio i bildkvalitet. Men å andra sidan följer den med i fickan överallt.

Vid sidan av projektorn har kameran de funktioner som förväntas av en modern kompaktkamera med ansikts­fokus, bildstabilisator och leendestyrd slutare.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Ryberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro