ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nina gör som Iggy – visar upp sin stad

Louise Jacobson · 7 Jan 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011
”My city my life” i CNN International har tidigare följt med Iggy Pop, Quincy Jones, Guy Ritchie, Roberto Cavalli och Connie Nielsen med flera till deras hemstäder – nu är det Nina Perssons tur.

”My city my life” i CNN International har tidigare följt med Iggy Pop, Quincy Jones, Guy Ritchie, Roberto Cavalli och Connie Nielsen med flera till deras hemstäder – nu är det Nina Perssons tur. Foto: CNN


klar

Artikellänk är kopierad

Nina Persson, 34, visar tv-tittarna sina smultronställen i Malmö. CNN International hängde med den skivaktuella New York-bon till hennes andra hemstad. – Det är bra exponering – för mig och för Malmö, sä­ger sångerskan som den 28 januari släpper andra albumet med sitt band A Camp.

I tv-programmet tar hon med tv-teamet till Folkets park, Ribersborgs kallbahus och stället som i hennes tycke serverar stans bästa falafel: Falafel No 1. Sedan hon och maken Nathan Larson köpte hus i Harlem i New York spenderar hon allt mindre tid på sina favorithak och i sin lägenhet i Malmö.   – Det är ett gammalt sekelskifteshus så vi försöker renovera det så att det ser ut som om ingenting har förändrats.

Det är ingen tvekan om var Nina Persson trivs bäst.– Jag är i en tid i livet då jag har omåttliga behov av input och stimulans. Det tillfredställs på ett helt annat sätt här än i Malmö. Jag älskar Malmö också och det sorligaste är att där har jag mina finaste vänner.

På den tjatiga frågan om paret tänker skaffa barn svarar hon ”Sådant frågar man inte en 34-åring”. När ”Colonia” nu släpps har det gått sju år sedan hon gifte sig och flyttade till New York, sju år sedan

A Camps första skiva. 2009 har hon sällskap av samma musiker – Nathan Larson och Niclas Frisk – men nu är det ett regelrätt band och inte Nina Perssons soloprojekt.– Jag tror det har förändrat mitt låtskrivande. Ibland kan jag få en känsla av att skriva låtar är som att göra hemläxa. Jag får panik. Men nu när vi var tre som slog våra huvuden ihop och tog ansvar så blev det aldrig den stressen och när man inte har den så blir man genialisk.

klar

Artikellänk är kopierad

Louise Jacobson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro